IMOOD Restaurant
El Puig, Valencia. 2019
Designed by Nada.
In collaboration with Edu Covelo.
Photographed by Daniel Rueda.
Remodeling of an old warehouse for a chinese-mediterranean cuisine restaurant.
The client, a family of Chinese origin with several generations dedicated to restaurant business, wanted to convert an old warehouse into a restaurant with Asian and Mediterranean fusion cuisine. They wanted a unique place in El Puig (Valencia), with a very careful, yet unpretentious design. Spacious and open spaces so that the light flows all the way to the end of the establishment.
Made with a very limited budget, the naturalness of the materials takes precedence so that diners can enjoy a good food in a welcoming place that is honest with itself.
The envelope of the space is made of industrial materials. The cold and rough forcefulness of cement is offset by furniture where the protagonist is wood, which is more friendly and domestic. Colour is provided by the powerful blue of the ceramic tiles that cover the large central bar, reminiscent of the depths of the Mediterranean. This same ceramic is used in the cladding of the cold kitchen, which is open to the living room and whose contrast is perceived from the entrance as an intensely coloured sea cave. A concrete block has also been used as a lattice that extends over a large part of the premises, combining the marked character of the premises with the architectural idiosyncrasy of the area.
Rehabilitación de un antiguo almacén para un restaurante de cocina china con esencia mediterránea.
Los clientes, una familia de origen chino con varias generaciones dedicados a la restauración, querían convertir un antiguo almacén en un restaurante de cocina fusión asiática y mediterránea. Querían un lugar único en El Puig (Valencia), con un diseño muy cuidado, aunque sin pretensiones. Espacios amplios y diáfanos para que la luz fluya hasta el final del establecimiento.
Realizado con un presupuesto muy contenido, prima la naturalidad de los materiales para que los comensales puedan disfrutar de una buena cena en un lugar acogedor y honesto consigo mismo.
La envolvente del espacio se realiza en materiales industriales. La contundencia fría y áspera del cemento se compensa con un mobiliario donde la protagonista es la madera, más amable y doméstica. El color se aporta gracias al potente azul de la cerámica que cubre la gran barra central y que recuerda las profundidades del Mediterráneo. Esta misma cerámica se usa en el revestimiento de la cocina fría, que queda abierta a la sala y cuyo contraste se percibe desde la entrada como una cueva marina de intenso color. También se ha usado un bloque de hormigón a modo de celosía que se extiende por gran parte del local, conjugando el marcado carácter del local con la idiosincrasia arquitectónica de la zona.
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